Pilates oktató tanfolyam - Budapesten

Kontrollált, tudatos mozgásforma, ami világszerte ismert és elismert. 6 napos képzésünk során a funkcionális anatómiai tudnivalókon túl mélységeiben megismerkedhetsz a Pilates talajgyakorlatainak anyagával és oktatói tanúsítványt szerezhetsz.

Oktatásunk során nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő elméleti háttér megismertetése mellett arra, hogy igazán naprakész, gyakorlatban használható tudást kapj. Az alapokon túl kitérünk a Pilates rehabilitációban való alkalmazására is: különböző patológiák és azok rehabilitációja, kismamák és szülés utáni regeneráció, de a sportolókkal való munka is mind-mind a témáink közé tartozik.

Tematika
 • Funkcionális anatómiai tudnivalók: releváns ízület- és izomtan 
 • The basics of kinematics - modern context
 • Technical principles of Pilates, basic exercises
 • Állapotfelmérés, anamnézis felvétele, kompetenciahatárok és “vörös zászlók”
 • Backbone position and movements
 • Education in general principles
 • Az órák felépítése – egyéni és csoportos óratervezés
 • Analysis of exercises
 • Korrekciós gyakorlatok alkalmazása: mitől lesz egyénre szabott egy óra?
 • Pathologies, knowledge of which is essential for safe work, with particular emphasis on the spine
 • Pilates a várandósság alatt és után
 • Sportrehabilitációs és -prevenciós vonatkozások
Miért válaszd a Pilates oktató képzést?
 • A Pilates napjainkban méltán népszerűségnek örvendő mozgásforma
 • Az egyre tudatosabb életmódra törekvő társadalmunkban óriási szükség van a képzett, minőségi sportszakemberekre
 • A képzést elvégzők rendszerint rugalmas munkaidőben dolgoznak: könnyedén válhatsz vállalkozóvá, akkor dolgozol, amikor számodra kényelmes, azokkal a hozzád fordulókkal, akiktől folyamatos pozitív visszacsatolást, közösen elért célokat, produktív mindennapokat fogsz kapni

Usefull informations

Place

Budapest: XII. kerület, Szamos utca 2c - Budapest Tenisz Centrum épülete

Date

A napokat lásd a jelentkezési lapon - oktatás időtartama minden nap 9:00-15:00

Price

129.000 HUF - which includes the notes, the exam, the certificate

Certificate

A képzés végén vizsgát követően államilag elismert Pilates oktató tanúsítványt kapsz.

Conditions for application

The training is only open to people with a musculoskeletal background (health or sports science degree)!

Submit

Pilates
Miért a ProBody Akadémiát válaszd?
 
 • Kiemelt, magas szakmaisággal, bőséges gyakorlati tapasztalattal rendelkező oktató csapat
  Többek között együtt dolgoztunk:
  – Kozák Danuta hatszoros- és Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval,
  – Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval,
  – Balázs Attila válogatott teniszezővel,
  – Stipsicz Bence válogatott jégkorongozóval,
  – Samu Anna válogatott labdarúgóval,
  – Vizes Patrik és Tóth Emese, válogatott strandkézilabdázókkal
  – a Magyar Labdarúgó Szövetséggel
  – számos első-, másod- és harmadosztályú sportcsapattal… büszkeségeink listája szinte végtelen:)
 • Számunkra az első a tudás átadása és a hallgatók magas szintű gyakorlati felkészítése!
 • Fiatalos csapat
 • Exkluzív környezet (galéria)
 • Részletfizetési lehetőség
Oktatóink
 • Milovits Júlia – Pilates oktató, korrektív tréner
  For me, movement is a source of joy and physical and mental health, and I want to pass that on to those who turn to me. In my classes, I strive to create a pleasant atmosphere and a safe atmosphere. I spent nearly twenty years in competitive sports. As a professional volleyball player, I have also played in domestic and foreign club teams. I have gained a lot of experience during my career. Nourished by my own experiences, I decided to work in the field of exercise education. As a coach, I consider one of my most important tasks to be to reduce the incidence of injury and to teach the right forms of movement. I am convinced that by applying the methods of preventive and functional training, continuous and spectacular development can be achieved. I believe that regular exercise will bear fruit. My goal is to help my guests achieve their goals by applying my knowledge properly.
 • Varró Tina – Gyógytornász – Fizioterapeuta (MSc), Manuálterapeuta
  Gyógytornász és manuálterapeuta végzettségemet is a Semmelweis Egyetemen szereztem, majd a Pécsi Tudományegyetemen folytattam tanulmányaimat Fizioterapeuta MSc szakon. Diplomám megszerzését követően az első pillanattól fogva főleg sportolókkal foglalkoztam: büszkén sorolom munkahelyeim közé a Magyar Futball Akadémiát, a III. kerületi TVE labdarúgó és vízilabda csapatát, a BVSC műugró szakosztályát, de jónéhány olimpiai érem is megfordult a kezem között az elmúlt években.  Jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség fizioterapeutájaként dolgozom és a Szegedi Tudományegyetem oktatója vagyok.

 • Csaba Zsófia – Gyógytornász
  Zsófi gyógytornász diplomája megszerzését követően a sportolók és kismamák rehabilitációjára specializálódott. A kurzus során a Pilates alkalmazhatóságát mutatja be a várandósság utáni rehabilitációban, mozgáshoz való visszatérésben.

Pilates oktató tanfolyamunk egyik résztvevőjével, Debity Boglárkával beszélgettünk.

 • Bogi, milyen munkakörben dolgozol, mivel foglalkozol pontosan?
 • Gyógytornász-fizioterapeuta, humánkineziológus vagyok. Fő profilom a sportrehabilitáció. A sportrehabilitáción belül számos területtel találkozom, de leggyakrabban alsó-, és felsővégtagi sérültekkel dolgozom. A felső végtagi sérüléseket tekintve vállsérülésekkel találkozom a leggyakrabban. Az ilyen típusú sérülésekkel judosok, boxolók, valamint súlyemelők keresnek meg leginkább. Alsó végtagi sérülés tekintetében különféle keresztszalag sérülések rehabilitációját vezetem. Keresztszalag sérülésekkel általában labdasport, futás és díjugratás területéről érkeznek hozzám atléták. Az előző félévet megnézve az alsó végtagi rehabilitáció dominál a praxisomban. A sportrehabilitáció mellet a másik szakterületem és kedvenc témám a gerinc. Gerincpanaszokkal, hát- és derékfájdalommal, gerincsérvekkel találkozom a leggyakrabban. A különbség csupán az, hogy ezekkel a panaszokkal nemcsak sportolók, hanem átlagemberek is érkeznek hozzám.
 • Ha már a gerincről beszélgetünk, felvetődik a kérdés, hogy talán az ilyen irányú érdeklődésednek köszönhető az, hogy részt vettél a Probody Stúdió pilates oktató képzésén? Miért éppen a Probody Stúdió képzését választottad?
 • A képzésről először egy online hirdetésen keresztül értesültem. A DEAC-ban eltöltött két évem alatt, annyira lekötött a kosárlabdázókkal való folyamatos munka, hogy sajnos nem tudtam részt venni továbbképzéseken. Abszolút ki voltam éhezve egy tanfolyamra. Szimpatikusnak találtam a tanfolyamleírást, személyes volt a hirdetés. Megszólított. A szakmaiságon túl, egyértelműen a honlap meghittsége, személyessége és családias hangulata miatt köteleződtem el a képzés mellett.
 • ...és sikeresen el is végezted a tanfolyamot. Hogyan érezted magad?
 • Jól! Az egyik kifejezetten kellemes tapasztalatom a vizsga volt. Az nagyon jó élmény volt!:)
 • A vizsga volt a legjobb élményed?
 • Esküszöm, de tényleg! Igen. Szakemberként elmenni egy tanfolyamra izgalmas és érdekes kihívás. Féltem tőle, hogy kellemetlen lesz, ha valamit rosszul csinálok, ha nem a megtervezett koncepcióm alapján haladok. Azonban, ahogy elindult a vizsga, még a libabőr is kirázott, úgy megkönnyebbültem, annyira élveztem. Azt adta át a vizsgán az ember, ami a tanfolyamon valahogy mindig is ott volt: a gyógytornát művészi szintre emelte. Ez egy fantasztikus érzés. (A gyakorlati vizsgán egy 20 perces csoportos órát kellett levezetni, saját óravázlat alapján. – a szerk.) Teljesen más megvilágításba helyeződött a tudásom. A gyógytorna motorikussága összekötődött a művészi vonallal. A pilates ebből a szempontból sokkal kifejezőbb tud lenni: összekötjük a gyakorlatokat, van egy szakszerű progresszió és flow-ban halad az óra. A csoport emiatt összekapcsolódik, mégis mindenki egyénre szabottan kapja a feladatát. Ez az, ami számomra széppé és élvezhetővé teszi az egészet.
 • És mi az, amit tanultál a képzés során?
 • A mozgás művészetét. A balett mostanában nagyon hiányzik nekem a mindennapokból, de ezt most újra tudom élni, amikor bemutatok egy gyakorlatot. Össze tudom kötni a gyógytornát a művészi vonallal. A tanfolyam során hangsúlyozva volt, hogy a cél az, hogy a vendég megtanulja az alapokat. Így most már én sem arra törekszem, hogy a páciens öt-hat-hét vagy akár még több gyakorlattal ismerkedjen meg egy alkalom alatt. Célravezetőbb, ha mondjuk csak négy gyakorlatot veszünk az órán, de azt a lehető legprecízebben tanuljuk meg. A pilatesben mindenkit lehámozunk és az alapoktól indulunk. Ezt a lágy, precíz mozgást biztos, hogy senki sem ismeri, így mindenkinek meg kell tanulni. Az olimpikon sem biztos, hogy tudja képviselni azt a koncepciót, erőt és mozgásanyagot, amit a pilates ad. A gyakorlatanyag elsajátítása mindenkinek kihívást jelent.
 • Akkor ha jól értem, a képzésen való részvétel a szemléletmódodban is hozott egy változást.
 • Igen. Az egyetemen tanult alapgyakorlatokat érzékenyítem, lágyítom a tanfolyamon megismert koncepciók alapján. Továbbra is azt a haladási ütemet használom, amit az évek alatt a gerincpanaszokkal érkező vendégim számára kifejlesztettem, azonban most már pilates gyakorlatokat is beillesztek az óráimba. Lágyságot vezetek be a gyakorlatokba. Nekem például nagyon jól esett, hogy el tudtam lazulni és magamra tudtam figyelni gyakorlás közben.

Update cookies preferences
Loading...